Header image
Home Turism

Turism

Email Imprimare PDF
statiuni-turistice-imagine


Patrimoniu mobil
monumente istorice Și de artĂ

Alături de milenara creaţie populară, numeroase monumente istorice şi de artă din cuprinsul Vâlcii, atestă că pe aceste meleaguri s-a închegat şi dezvoltat de-a lungul veacurilor o tradiţie culturală care a cultivat sentimentul demnităţii naţionale, al permanenţei şi unităţii poporului român, al dragostei pentru cultură

Statiunea Olanesti Muzeul JudeȚean de Istorie VÂlcea

Adăpostit în clădirea fostei „Scoli cu ceas” - edificiu reprezentativ pentru Râmnicu Vâlcea - monument de arhitectură laică, construită în 1898.

Colecţiile expoziţiei permanente sunt dispuse cronologic, dezvăluind vizitatorilor anii de vieţuire neîntreruptă pe aceste locuri.Statiunea Caciulata Muzeul de ArtĂ MedievalĂ Și ModernĂ

Un spaţiu ce pune în valoare expresivitatea casei vechi a familiei Simian, construită în 1940, de arhitecţii Gheorghe Simotta şi Nicolae Lupu ambii de orientare neo românească.

Un spaţiu neutru, funcţional pentru necesităţile unei galerii de artă, construit odată cu transformarea locuinţei în muzeu.

Clădire de patrimoniu cu o structură arhitectonică specifică:

Expoziția permanentă reuneşte lucrări de valoare de pictură şi de sculptură românească, aparţinând unor artişti de renume de la sfârşitul secolului al XIX-lea:

N. Grigorescu, Nicolae Vermont, Sabin Popp, Ipolit Strambu , Sava Hentia, Ion Georgescu, F. Storck.


Statiunea Govora Complexul Muzeal MĂldĂreȘti

Organizat într-un cadru natural pitoresc, reuneşte Culele Greceanu, Duca şi Casa Memoriala I. G. Duca Monumente deosebite ale arhitecturii româneşti, în care se împletesc armonios elemente ţărăneşti din zonă cu elemente ale unor construcţii cu caracter de fortificaţii.

„Cula” derivă etimologic din turcescul „kule” = turn - în spaţiul românesc defineşte, prin extensie, o locuinţă întărită în formă de turn, care are drept caracteristici principale un parter înalt, masiv, o scară interioară de acces spre etaj şi retragerile succesive ale zidului în înălţime.


Statiunea Voineasa Casa MemorialĂ Anton Pann

Monument de arhitectură urbană, construit la jumătatea secolului al XVIII-lea, având foişor şi pivniţă.

A fost amenajata pentru a ilustra interiorul unei modeste locuințe de târg de la mijlocul secolului al XIX-lea, aici fiind prezentate piese de mobilier - divan, biblioteca, masa, scaune, obiecte decorative din cositor, alama, alpaca si portrete ale unor personalități din epocă.

Expoziţia a încercat să puncteze peregrinările pe meleagurile Vâlcii, datând din anii 1826-1828, 1836-1840, ale celui ce a rămas în conștiința urmaşilor drept „fiul Pepelei cel isteț ca un proverb” şi care a fost „dascăl de musichie” la şcoala organizată pe lângă Episcopia Râmnicului.


Statiunea Vidra Muzeul Satului VÂlcean

Amenajat în jurul Culei Bujorenilor,
Muzeu în aer liber pe o suprafaţă de 10 ha. 62 obiecte arhitectonice expuse, cu un inventar de peste 12.000 obiectiveUltima actualizare în Luni, 16 Ianuarie 2017 13:14  
  REGIO Logotip

Investim în viitorul tău!
Proiect selectat în cadrul Programului Operaţional Regional şi cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi

www.fonduri-ue.ro


spacer-1

Adresa paginii de web a programului
www.inforegio.ro

spacer-2Ro
En
Fr

Motor de cautare

Accesibilitate

Calendar

Iulie 2024
L M Mi J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Număr afişări conţinut : 817969

Regio - Programul Operational Regional   Sud-Vest Oltenia
space-bottomCopyright 2016 I valcea-infoturism.ro I Toate drepturile rezervate Cosiliului Judetean Valcea
Acasa l Harta site l Intrebari frecvente l Copyright l Ajutor l Contact l Conditii legale